Пенчо Милков: Граждани, отдали се на шумни тържества на открито, са оставили тази свинщина

6
Това видях вчера на една от поляните до блок 305 в квартал  "Чародейка"
Това видях вчера на една от поляните до блок 305 в квартал "Чародейка" Снимка: Пенчо Милков

За поляна пълна с боклуци и остатъци от бурни тържества сред природата алармира кметът на община Русе Пенчо Милков

Боклуци, завивки, маси и остатъци от храна между дърветата. Това видях вчера на една от поляните до блок 305 в кв. „Чародейка“. И това е в непосредствена близост до жилищни блокове и места, където си играят децата ни“, възмути се с пост във Фейсбук градоначалникът.

Той звъннал моментално, за да наложи санкции на фирмата, отговорна за сметосъбирането, но се оказало, че районът е бил почистен само преди 2 дни.

И после група граждани са се отдали на шумни тържества на открито. Оставяйки тази свинщина...“, констатира кметът.

Той припомня, че в близост е и блок 403, чиито обитатели системно са го „красяли“ с камари боклуци.

Настоях да ги почистим и да изградим детска площадка там с надежда, че ужасът ще спре. Уви. Поставихме в целия град над 610 нови контейнера с по-голям обем, а още 250 нови кошчета са разположени именно на улици, свързващи кварталите, където липсваха. И ще продължим да го правим, докато се осъзнае предназначението им от всички. Единственият урок, който не може да се предаде, е как да пазим и обичаме своя град. Този урок се учи вкъщи“, отсича русенският кмет

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    40
    7777777
    ЕЛА КМЕТЕ НА УЛИЦА ИСКЪР БЛОК 79 ВСИЧКИ ЖИЛИЩА НА ЖИЛФОНД КАК НАЕМАТЕЛИТЕ ГИ СТОПАНИСВАТ.ЕДИН БЪЛГАРИН ИМА И ВСИЧКИ ДРУГИ РОМИ .ЖИВЕЯТ ОТ ГОДИНИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА ДО СЕГА В ТЯХ И САМО ЯДЕНЕ ,ПИЕНЕ И МУЗИКА ДО ЗОРИ.ЖИЛИЩАТА СА САМО ЗА ТЯХ- ДВЕ ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ВЕЧЕ ЖИВЕЯТ ТАМ - БАЩИ,СИНОВЕ И ВНУЦИ.БАРАКИТЕ СРУЩУ ТЯХ ОТ 1978 ГОД.ДО СЕГА ИДВАТ И СИ ОТИВАТ РАЗЛИЧНИ ЦИГАНСКИ ФАМИЛИЙ.НАОБИКОЛЕТЕ ГИ МАЛКО И ВЪВЕДЕТЕ РЕД,ДИСЦИПЛИНА/МУЗИКА СИЛНА ПОСТОЯННО/ И ХИГИЕНА.ЗА ЕКОЛОГИЯТА ДА НЕ ГОВОРИМ - ПЪЛНО СЪС СТАРИ ДОГРАМИ ,КОИТО ГОРЯТ И НИ ТРОВЯТ И Т,Н.
  • 3
    39
    Гошо
    Има го и това! Но за цялата мизерия в града е виновен този който се "възмущава". Нали уж щеше да увеличи потенциала на общинските предприятия за да чисти града! Мангалите изцапали както винаги го прави тази сган, но недей се опитва да прикриеш собствената си некадърност за останалата част на общината. Жалък смешник!
  • 7
    38
    Здравец-Изток
    И не всички са от малцинствата. Има и от бялата боя дето са по-зле от мангалите. Всеки божи ден разплескани по пейки, пред входове, по детски площадки от свечеряване до късните часове. Бащи и майки - детски колички, вклчително всички членове на семействата (3 поколения), бири, семки, шум, мръсотия и боклуци след тях и това пред съседните блокове, защото всичко се хвърля на земята. Занемарени строителни обекти - превърнати в сметища и тоалетни. Неприятно е да си отвориш прозореца да влезе "ЧИСТ РУСЕНСКИ ВЪЗДУХ", или да седнеш на терасата. Второ РПУ е на 300м., но след подаден сигнал за шумна компания с музика, патрулката пристига след 2 часа - 40 минути след полунощ и после констатират, че е подаден лъжлив сигнал. И да ви кажа, 1 глоба от мизерните 20 лв. на калпак за нарушаване на обществения ред, има възпираща роля поне за месец....
  • 12
    37
    Хаг
    Много неандерталци има вече! Той не намира за нищо нередно да хвърля ,където му е угодно! Смее се на тези,дето събират боклуци! Все пак те ще са новите българи! Нали никой не си прави илюзия,че само след 20 години положението ще е такова! Ставаме малцинство! Не е нужно да си силен по математика за да го проумеееш!
  • 11
    36
    Един
    Кмете,кой разреши тези шумни тържества?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари