Над 7000 нови цветя ще красят Русе

4

Започна засаждането на над 7000 нови цветя в Русе

Задачата е поверена на служителите на ДЗЗД „Паркстрой“, които действат в тревната площ на кръговото кръстовище на ул. „Тулча“ с бул. „Потсдам“, както и в градините по протежението на ул. „Борисова“ – от бл. „Пушкин“ до бл. „Достоевски“.

3000 стръка лавандула и 2000 броя многогодишни цветя ще красят района на кръговото кръстовище. В тревните площи между блоковете пък трябва да разцъфнат 1000 броя мини рози и 1200 многогодишни цветя.

При зацветяването от лехите са оформени различни фигури. Новост е, че ще бъдат изградени поливни системи, които да поддържат свежа тревата и новите насаждения.

Оформянето на нови цветните композиции и изграждането на допълнителни поливни системи в града са част от целенасочената политика на общинското ръководство за подобряване облика на различни публични пространства в Русе. Дейностите в тази посока ще продължат и в следващите месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    9
    Мхм
    А отпадъците край контейнерите, по тревните площи из кварталите и мизерията в парка какво красят? Разходете се из Велико Търново и ще откриете разликата веднага. Там се измитат и мият улиците всеки ден!
  • 14
    8
    Haha
    Кой е този шеф с тези гениални идей? Кога ще се намери някой който знае какво прави и за какво му се плаща. Пълна скръб е в момента м паркстрой
  • 6
    7
    НСИ
    Пепино е най-големия и най-умния. Пепино е the best
  • 12
    6
    Тешо
    Инициативата изобщо не е добра щом през август на над 30 градуса с тенденция целият месец да е горещ се садят цветя, което трябва да стане есента. А след като Паркстрой прави това сега, е ясно доколко има смисъл дори и да има поливна система. Всичко е да направим едно нещо и да пошумим, а че се харчат парите на русенци без смисъл не ги интересува.
  • 9
    5
    colibri
    Мисля, че това е добра инициатива на Общината, но сега не е време да засаждат лавандула и рози, защото все още е много горещо. От "Паркстрой" трябва да знаят, че подходящото време за засаждане на тези растения са есента и ранната пролет. Добре е, че ще се изгради поливна система и се надявам тя да не си намери нови собственици. :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари