Над 220 са заразените с маймунска шарка в Испания

0
Въпреки това специалистите не разбират напълно начините на разпространение на инфекцията
Въпреки това специалистите не разбират напълно начините на разпространение на инфекцията

Това съобщава испанското здравно министерство

Броят на потвърдените случаи на маймунска шарка в Испания е нараснал до 225, съобщава здравният портал ConSalud, позовавайки се на Министерството на здравеопазването, предаде NOVA

Първият случай на заразяване на човек със заболяването е открит през 1970 г. Впоследствие диагнозата е поставяна многократно при хора, но обикновено заразените лица са били в Африка. Според медицинските наблюдения вирусът обикновено се предава от животно на човек.

В последно време са регистрирани десетки случаи на маймунска едра шарка в различни европейски страни, както и в Северна и Южна Америка и Австралия. Въпреки това специалистите не разбират напълно начините на разпространение на инфекцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Krakra
    А защо не се споменава към каква общност принадлежат заболелите? Дали не са предимно хомосексуални/бисексуални мъже, които посещават определени курорти и острови и едни специфични круизи. Защото това е интересно, нищо чудно да се мълчи, за да не гракнат либералните пропагандатори, че някой пак ги дискриминира.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари