Кадрите на ДС в МВнР са получили 985 лева за един ден работа

3
Петко Сертов, Петьо Петев и Иван Петров бяха в екипа на Теодора Генчовска само за ден
Петко Сертов, Петьо Петев и Иван Петров бяха в екипа на Теодора Генчовска само за ден Снимка: Dunavmost

985 лв. са платени общо на тримата съветници на външния министър Теодора Генчовска (ИТН), които работиха в екипа й само за ден.

Това става ясно от отговора от министерството, предоставен на "Сега" по Закона за достъп до обществена информация. 

Въпросът към Министерството на външните работи беше каква е общата сума на платените или дължими от МВнР възнаграждения, обезщетения или заплащане под каквато и да е друга форма на Петко Сертов, Петьо Петев и Иван Петров, които работиха за Генчовска само ден.

Информацията, че във МВнР са назначени бивши кадри на ДС разбуни духовете в първите дни на новото правителство. След като стана ясно, че Генчовска е назначила трима висши кадри от ДС в екипа си, председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов заяви пред БНР, че за съветници няма да бъдат назначавани лица, свързани с ДС. "Няма да има нито един съветник от Държавна сигурност в екипа на Министерство на външните работи. Нямам друг коментар", каза Йорданов. "Съветниците на външната министърка Теодора Генчовска, свързани с бившата ДС, ще бъдат уволнени", обяви на брифинг след това и премиерът Кирил Петков. Той благодари на министърката и ИТН, че са одобрили освобождаването им, след като е станало ясно тяхното минало

В екипа на Генчовска се оказа, че присъства Петко Сертов – първият председател на ДАНС, създадена от управлението на тройната коалиция, оглавявано от бившия лидер на БСП Сергей Станишев. Сертов, чиято кадрова биография започва още в бившата Държавна сигурност, щеше да е съветник На Генчовска. В екипа й за ден попаднаха и други служители на ДС - Петьо Петев началникът на кабинета й, работил към Първо главно управление. Също както и новият главен секретар на ведомството Иван Петров. Информацията бе изнесена първо от “Клуб Z”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Поживял си е бай Петко ...
    Бай Петко Сертов, първият председател на ДАНС - същият, дето жена му баба Емилия го бе пуснала за издирване чрез Интерпол в неизвестност от 5 декември 2014 г., като разбрала че нейния "златен петел", след като изтеглил 8 бона евра беше забегнал с някакъв курволяк. Бившият шеф на ДАНС бай ти Петко Сертов е бил "локализиран" у леглото с курвето в хотел на атинския квартал Лариса от полицията в Гърция. Вечерял е в таверната на хотела. На 22-и е напуснал хотела. Замълча се и за похарчените над 25 бона държавни пари около издирването на бай Петко с хеликоптери и т.н. Да не би пък тогава да е врътнал потайно любов с тая Генчовска, щото нито дума не обелиха, аджеба, заради коя ли бе изневерил на благоверната си палавника бай Петко?
  • 4
    2
    В.П.
    Българският народ няма и представа колко му струват ДС и техните наследници ! Милионни разходи, по вопиюща некадърност и посредственост ! Наследниците на АБПФК и до ден днешен паразитират върху снагата на БЪЛГАРИЯ ,и спъват нейното развитие ! Те са НАВСЯКЪДЕ . в МВР , МВн Р ,финанси , икономика ,туризъм и т.н. Където и да бутнеш откриваш ТЯХ или наследницит им ! Проверете на няколко места и сами ще се убедите ! Това е ПРОКЛЯТИЕТО ,което тегне над България ! Всичко друго са сметки без кръчмар !
  • 2
    1
    русенец
    Браво на нашата съгражданка. Въпреки, че не мога да разбера къде е родена, дали в Павликени или в Русе. Безспорно е завършила Английската гимназия. Лесно се харчат държавни пари, много лесно. Интересно ни е каква би биля заплата им при цял месец, или да приемем средно 22 работни дни. Дали ще умножим получената сума по 22 дни? Браво - така се правя промяна
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари