Двама русенци стават министри в кабинета "Петков"

9
Гласуването на новия Министерски съвет трябва да се състои в понеделник
Гласуването на новия Министерски съвет трябва да се състои в понеделник

Двама русенци са предложени за министри в проекта за правителството на Кирил Петков.

Съставът на кабинета бе представен на президента Румен Радев от мандатоносителя „Продължаваме промяната“, а гласуването на новия Министерски съвет трябва да се състои в понеделник.

Очаквано за министър на транспорта е предложен бизнесменът Николай Събев, собственик на „Еконт“, който бе водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Русе и стана депутат, пише Русе Медиа. Той е роден през 1960 г. в град Русе. Завършил е Висшето военноморско училище със специалност „Експлоатация и управление на флота и пристанището“ и УНСС със специалност „Икономика и управление на транспорта“. Професионалният му път в частния сектор стартира през 1993 г., а преди това е заемал поста търговски директор в държавното предприятие „Параходство Българско речно плаване“.

Другият представител на Русе в правителството ще бъде Теодора Генчовска. Тя е предложението за външен министър от квотата на „Има такъв народ“. Теодора Генчовска е родена през 1971 г., завършила е Английската гимназия в Русе. Тя е дългогодишен ръководен кадър на Министерството на отбраната, където е оглавявала структурата, отговаряща за НАТО и ЕС. Заемала е и международни длъжности в НАТО.

Има допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ. Теодора Генчовска беше главен експерт към администрацията на президента Румен Радев и едно от основните лица в Координационното звено на инициативата „Три морета“. Тя беше предложена за министър на отбраната в двата проектокабинета на „Има такъв народ“ в предишния парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари