Ивайло Пенчев: Данък „свръхпечалба” е фундаментална грешка

0
Притеснението за разхитителните финанси на държавата е основателно, заяви бизнесменът
Притеснението за разхитителните финанси на държавата е основателно, заяви бизнесменът Видео: NOVA

Всяко преразпределение неминуемо води до корупция, смята бизнесменът

Бизнесът чува данък „свръхпечалба”, което е неразумно и неправилно. Големите данъци не са довели до нищо хубаво никога. Небалансираните бюджети - също. Голямото преразпределение - също. Това са все лоши неща, които напоследък ни се случват. Това коментира бизнесменът Ивайло Пенчев в „На фокус с Лора Крумова” по NOVA.

Идеята за данък „свръхпечалба” е фундаментална грешка. Данъците, по принцип, са несправедливост по много причини. Най-фундаменталната - никой не се е договорил с държавата какъв данък да плаща. Колкото по-големи са данъците, толкова по-голяма е преразпределителната функция на държавата”, добави той.

По думите му властта да преразпределяш чужди пари, изкарва най-лошото. „Изкарва нормални човешки изкушения. Преразпределяте един милиард данък и вие сте чиновник, който трябва да каже за кого да са парите. Как решавате? Има уж някакви обективни критерии. Всяко преразпределение неминуемо води до корупция”, е мнението му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    хахаха
    много ми хареса как нарече хотелиерството и ресторантьорството ПРОСТ ЗАНАЯТ. и то си е такова. Занаят а не бизнес. и понеже е прост всичкото мутра се е натикало там.
  • 3
    1
    Народа
    Плащай бе псе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари