Искрен Арабаджиев: Няма проблем с реденето на листите на "ПП - ДБ"

0
Александър Дунчев постави ултиматум и затова няма да бъде част от нашите листи
Александър Дунчев постави ултиматум и затова няма да бъде част от нашите листи

Александър Дунчев постави ултиматум и затова няма да бъде част от нашите листи

"Това, което се опитваме ние от ПП - ДБ да кажем е, че не се явяваме на избори за първи път, въпреки че за първи път се явяваме заедно, но хората знаят какво ще получат, ако гласуват за нас. Ние ще защитаваме правосъдната реформа и най-накрая антикорупционната комисия да заработи, което спъва може би последните парламенти. Ще запазим евроатлантическа интеграция и ще настояваме максимално бързо да бъдем приети и в еврозоната, и в Шенген" - така Искрен Арабаджиев от Коалиция "Продължаваме Промяната - Демократична България" коментира в студиото на "Денят започва" по БНТ с какви очаквания тръгват към поредните предсрочни парламентарни избори.

"Емоционалността на господин Дунчев му изигра лоша шега. Той постави ултиматум, че ще участва в изборите само, ако е водач на листа. Уважихме избора му и той няма да участва в тези избори", така Арабаджиев коментира казуса с Александър Дунчев в листите на коалицията между ПП и ДБ.

Арабаджиев заяви, че от "Продължаваме промяната" нямат търкания с други колеги.

"Смятам, че няма проблем с листите. Следващите дни ще излезе окончателната информация какво е разпределението, къде са водачите на ДБ и къде са водачите на ПП", подчерта той.

На въпрос как са разпределени хората, Арабаджиев отговори така:

"Взехме резултатите от последните избори и казахме - стремим се да има такова разпределение, което да отговаря на силите в последния парламент. По същия начин и за водачите на листите - видяхме къде са най-активните хора, съобразихме се с желанието на някои от колегите и всички си стиснахме ръцете. Ще настояваме не само предизборно, но и след изборите да си спазваме коалиционните договорености".

Ние сме демократични партии, които имат устав и съобразно него са взети решенията. В рамките на ПП в устава е разписано, че изпълнителния съвет на партията определя водачите, допълни Искрен Арабаджиев.

Въпреки някои от различията, които има с ДБ, повече неща ни обединяват.

"В сферата на социалната политика имаме разминавания, но с договореността, че не трябва да минаваме 3% дефицит, икономиката може да продължава това, което направихме. Виждаме, че това, което се случи и в в пенсионната система и подпомагането на млади семейства с деца - това оказа влияние", обясни Арабаджиев.

Той беше категоричен, че ПП нямат вина за това, че България няма да влезе в еврозоната поне до 2 години. По думите му, е показана последователност и желание да се приемат законите за влизането в еврозоната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    123
    гладните съсли ще се избият за власт. това редене тяхното допълнително ги издава че са боклуци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари