Икономическа полиция предотврати продажбата на 1300 килограма хранителни продукти

0

Служители от „Икономическа полиция“ - СДВР предотвратиха продажбата на над 1300 кг хранителни продукти

В два обекта в стоково тържище в квартал „Слатина“ са установени складове за търговия с храни, работещи извън законоустановените норми

Специализираната полицейска операция е проведена вчера от служители на отдел „Икономическа полиция“ при СДВР, съвместно с представители на Областна дирекция по безопасност на храните – София.

При извършените множество проверки в складови помещения на територията на стокова борса в кв. „Слатина“ е установено, че два от обектите работят без необходимите регистрации по Закона за храните и съхраняват хранителни продукти извън всякакви санитарни норми.

За констатираните нарушения служителите на ОБДХ са издали констативни протоколи и разпореждания за забрана. Спряна е продажбата на намерените над 1300 кг хранителни продукти - 1011 кг плодове и зеленчуци, 10 кг замразени зеленчуци, 48 бутилки натурален сок, 50 кг кафява захар, 30 буркана кисели краставички, 48 буркана маслини, 50 кутии прясно мляко.

Предстои част от намерените храни да бъдат насочени за унищожение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари