Фестивал на военните оркестри даде началото на честванията за 144 години Независимост на България

0

Международният фестивал на военните духови оркестри даде началото на честванията за 144-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България във Велико Търново

155 музиканти под пагон и мажоретни състави от Румъния и България участват в 15-ото издание на международния фестивал на военните оркестри във Велико Търново.

Градът е първият в страната, където е засвирил военен оркестър при приемането на Търновската конституция. Със събитието тази вечер започнаха честванията за Деня на българската независимост, информира БНР.

Началникът на Националния военен университет бригаден генерал Иван Маламов откри фестивала: "Военните оркестри са с нас и в хубаво, и в лошо. Ние днес ще се опитаме да отдадем заслуженото уважение на всичко, което правят, за усилията им да повдигат бойния дух".

Чест е да си военен музикант, казват старши сержант Аксиния Йорданова от представителния оркестър на Сухопътните войски и старшина Даниел Лазаров от Втора тунджанска механизирана бригада:

"За мен това е чест и привилегия да нося пагони и в същото време да упражнявам професията. Единствената дама съм в нашия оркестър".

"Мисията на военния музикант е била една и тя остава същата и непроменена с годините – да повдига бойния дух и да възпитава родолюбие".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари