Русенски музиканти се изявиха на летен фестивал в Нидерландия

0

Пианистката Вероника Илиева и цигуларят Преслав Ламбев взеха участие в лятната музикална академия за млади таланти

От 19 до 28 юли в Грьонинген, Нидерландия, се проведе 26-ото издание на ежегодния камерен фестивал Aurora Festival. Пианистката Вероника Илиева и цигуларят Преслав Ламбев взеха участие в лятната музикална академия за млади таланти, която се провежда като част от фестивала.

Изпълненията на Вероника Илиева и Преслав Ламбев бяха част от множество концерти, майсторски класове и уоркшопове. Те участваха като солови изпълнители, но се включиха и в новосъздадените по време на фестивала ансамбли. Младият цигулар изпълни „Румънски народни танци от Унгария“ от Бела Барток като част от струнния оркестър по време на заключителния концерт на фестивала.

Талантливите русенски изпълнители имаха възможността да участват и в обедните концерти. Вероника и Преслав получиха ценни насоки от учителите, с които работиха, създадоха приятелства и събраха опит за музикалния си път като професионалисти.

Във фестивала се включиха млади таланти от Мексико, Франция, Испания, САЩ и Украйна.

Пътуването на русенските музиканти беше осъществено с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари