Молдова забрани на Горан Брегович да влиза в страната

0
Музикантът заяви, че е разочарован от това решение на молдовските власти и че все още не е получил никакви официални обяснения
Музикантът заяви, че е разочарован от това решение на молдовските власти и че все още не е получил никакви официални обяснения Снимка: Фейсбук

Сърбия иска обяснение

Властите в Молдова отказаха влизане в страната на Горан Брегович, който трябваше да участва в музикалния фестивал "Густар". Забраната е била съобщена на изпълнителя още след кацането му на летището в Кишинев.

Сръбският външен министър Ивица Дачич заяви, че тази ситуация "не съответства на традиционно приятелските отношения" между двете страни, информира БГНЕС.

Сръбското външно министерство поиска обяснения от молдовското външно министерство, след като на сръбския музикант и композитор Горан Брегович беше отказано влизане в страната. Това съобщи информационната агенция Танюг, като се позова на министъра на външните работи Ивица Дачич.

Дачич посочи, че тази ситуация "не съответства на традиционно приятелските отношения" между двете страни, като добави, че инцидентът се възприема изключително негативно от сръбската общественост.

Молдовските власти отказаха влизане в страната на Брегович, който трябваше да участва в музикалния фестивал "Густар". Отбелязва се, че забраната е била съобщена на изпълнителя още след кацането му на летището в Кишинев.

Брегович заяви, че е разочарован от това решение на молдовските власти и че все още не е получил никакви официални обяснения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Молдова,Мамалига
    Мамалига,Молдова
  • 4
    1
    Замислен
    В днешно време действията на някой правителства включително и нешето много ми напомнят за годините на Ваймарската република и след нея.Промяна на празници,улици,събития и история е равносилно на горене на книги че и тези мамалигари.Една крачка има само и църкви да съборят като олигофрените е Русе 1976 г.Готе,долу матам отива работата.Нов евроинтернационал близък до личности и поведение от времето на френската революция.Трябва ни само Жан Пол Марат и Робеспиер.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари