ЕК върна Стратегическия план на България с 200 забележки

1
България има 200 забележки по този план, но има държави и с по 400
България има 200 забележки по този план, но има държави и с по 400 Снимка: БНР

България има 200 забележки по този план, но има държави и с по 400

Това обяви пред БНР заместник-министърът на земеделието Иван Христанов.

"Стратегическият план е документът, на чиято база в следващите години българското земеделие и селските региони ще бъдат финансирани с 8 милиарда евро, затова той е много важен и като за първи път тези пари трябва да постигнат едни цели, които са общоевропейски цели, тоест вече ще трябва да постигаме конкретни резултати, а не просто да усвоим едни пари, които Европа ни дава". Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" на БНР Светлана Боянова, председател на Института по аграрна икономика (ИАИ).

"Не ми харесва думата усвояване, защото наистина тези пари трябва да постигнат конкретна цел, в случая те са девет цели на Европейския съюз, свързани със справедливия довод на фермерите, с опазване на околната среда, докато се прави земеделско производство, със социалния живот в селските райони. Всъщност тези 8 милиарда са за нас и за постигане на конкретни резултати".

"България има 200 забележки по този план, но има държави и с по 400", добави председателят на Института по аграрна икономика:

"Това не означава, че много сме се объркали. Варират забележките на комисията".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари