ЕК одобри държавна помощ от 16 милиона лева за напояване в земеделието

0
Максималното финансиране е до 280 хиляди евро на едно предприятие
Максималното финансиране е до 280 хиляди евро на едно предприятие

Максималното финансиране е до 280 хиляди евро на едно предприятие

Европейската комисия одобри схема за държавна помощ „Помощ в подкрепа на разходи за вода за напояване при отглеждане на земеделски култури“, разработена съгласно Временната рамка за мерки за държавна помощ при кризи и преход в подкрепа на икономиката след агресията на Русия срещу Украйна.

Мярката с бюджет от 16 млн. лева е насочена към регистрираните стопани отглеждащи земеделски култури, които по технология на производство изискват напояване. Тя ще се прилага до 30 юни 2024 г.

Помощта се предоставя под формата на преки безвъзмездни средства за покриване на част от направените разходи за напояване за реколта 2024, при спазване на максималният интензитет от 280 хил. евро на едно предприятие. Финансовата подкрепа ще допринесе за гарантиране на тазгодишната реколта, като очакваният резултат е запазване дейността на земеделските стопанствата и осигуряване на продоволствената сигурност в страната.

Предстои с решение на Управителен съвет на ДФ „Земеделие“ да бъдат утвърдени бюджет и указания за прилагане на помощта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари