Доброволец в Украйна: Тук няма загинал българин

0
Иван Калчев - Глиги опроверга руската информация, че има загинали българи
Иван Калчев - Глиги опроверга руската информация, че има загинали българи

Доброволецът в украинската армия Иван Калчев - Глиги опроверга твърдения за убити на фронта българи

Иван Калчев - Глиги, който е доброволец в украинската армия опроверга разпространените от Русия данни за загубите на чуждестранните легионери и най-вече, че няма загинали българи, отбеляза OFFNews. Във въпросната таблица с "данни", пише, че има един загинал българин и към вчерашна дата има още двама останали българи в редиците на украинската армия.

"Москалското министерство на специалните операции пуснало е Телеграм една шарена екселска таблица със случайни числа, които трябвало да означават броя на пристигналите, "унищожените" (каквото и да значи това), убитите и оставащите легионери по държави. Тук така се смяхме, че не успяхме да си доядем вечерята", написа Глиги във фейсбук профила си.

Той даде пример, че "според таблицата имало само един останал швед, а в момента (5:48 сутринта) аз тук пия кафе с трима - само в нашия взвод".

"С абсолютна увереност казвам и че няма загинал българин от тези трима, за които знаят в Кремъл. Освен нас тримата, аз лично съм виждал и още двама българи, които се бият в Украйна."

В цялата таблица има само една вярна клетка, според Калчев, както той вече писа, един австралиец загина. "Всички други числа са получени чрез броене на капачки от бояришник. Общия брой убити всъщност е все така 4", заявява Калчев.

Той призовава българските медии да спазват хигиена и да не копират от "кацапската пропаганда", или поне да прилагат някаква последователност. "Все пак, путинските СМИ още през март съобщиха, че всички легионери сме загинали при първата ракетна атака. Има го в интернет...", отбеляза още Калчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    до 4
    Ти след като си нещо повече от лизач, в твоя случай на памперса на Байдън, защо не отидеш да се биеш в Украйна, бе боклук?:) Посерко!
  • -8
    4
    мхм
    Ето, отсега са почнали русоробите да хвалят сатрапа-поробител, защото освен с близане на анус, с друго не могат да изкласят, и много добре си знаят мястото :)
  • 5
    3
    Мнение
    Айде бе тоз още ли не са му пръснали изкуфялата каска. Ако го пленят го чака строителния кран!
  • -8
    2
    да
    Браво, смел мъж, който се е изправил срещу севрноазиатския сатрап. А неговите прости сънародници тука ще се редят на опашки да лижат гъза на поробителя когато дойде при нас, защото само това знаят.
  • 5
    1
    русенец
    Е, засега и само според теб няма, но избиването на наемните терористи продължава.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари