40° жега и днес в Русе

0
Температурата е измерена в 15:00 часа
Температурата е измерена в 15:00 часа

Термометрите се качиха до 40 градуса по Целзий в град Русе днес в 15 часа

Температурен рекорд за 24-ти юли там, обаче е 43.7 градуса, регистриран през 2007 г. , отбеляза БНР

Тогава са отбелязани абсолютните максимални стойности с днешна дата и в Добрич 41.5 градуса, вкл. други градове в Североизточна България. Така те остават ненадминати. В 15 часа днес в Силистра бяха измерени 38 градуса, в Разград 37, В Шумен 35, в Добрич 33.

Край морето в 3 следобед стойностите бяха: 29 градуса на Нос Емине, 28 във Варна и Ахтопол, 27 в Бургас и 26 градуса на Нос Калиакра. Това съобщи за Радио Варна синоптикът Виктория Георгиева, НИМХ - филиал Варна.

Във Варна атмосферното налягане (към 15 часа) е 1014 hPa, малко по-високо от нормалното за юли, до края на деня слабо ще се понижи и ще е близко до него. Относителната влажност на въздуха е 77 %.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари