Зуека празнува рожден ден днес

0
Голямата усмивка от екрана стана на 52 години
Голямата усмивка от екрана стана на 52 години Снимка: Нова телевизия

Днес - 30 април, един от най-обичаните съвременни български актьори – Васил Василев – Зуека, става на 52 години.

Роден през 1965 г. в Сливен, той завършва куклено актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Илков през 1992 г.

В ранните си години популярност набира най-много покрай участието си в студентското предаване "Ку-ку“, а днес, освен на театралната сцена, можем да го видим и в образа на водещ в едни от най-гледаните предавания - „Господари на ефира“ и „Като две капки вода“.

Зуека се е снимал и в над 10 български филма, сред които „Граница“, "След края на света“, "Пансион за кучета“, "Мила от Марс“, "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ и сериалите "Морска сол“ и "7 часа разлика“.

Ето няколко интересни факта за Васил Василев – Зуека:

Той получава награда „Икар“ за принос в популяризирането на българското театрално изкуство по света заедно с бившата си половинка Нина Димитрова през 2008 г.

Най-големият му успех в театъра идва с театър „Кредо“, който той основава заедно с Димитрова. Първата им постановка — „Шинел“, има повече от 500 представления, като е играна на много места по света и на общо 8 езика.

Най-забавно е винаги зад кадър. Зуека има много качества, те безспорно личат пред камерата, но и зад нея нещата са същите“, пък споделят колегите му от „Господари на ефира“.

"Меценатите или се раждат, или се възпитават. Всеки може да бъде меценат. Които са меценати, и в криза пак дават“, казва той.

Към днешна дата Зуека е щастлив татко на 2 деца – дъщеря от Нина Димитрова и син на годинка от Ани Вичева, с която живее официално от 3 години. „Притеснения винаги ще имам. И за нея, и за Стефан, и за Ани и за всички най-близки хора. Така сме устроени. Страхът ни е вроден, за да бягаме напред и преодолявайки го, да си откриваме нови страхове.

Източник: Edna.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари