Знаци, че сте започнали да преследвате празни цели

1
Спрете и си припомнете кое наистина има значение за вас
Спрете и си припомнете кое наистина има значение за вас

Нещата, към които си струва да се стремим, нещата, за които си струва да се борим, нещата, от които наистина се интересуваме и т. н.

Това би трябвало да са нещата, които имат най-голямо значение в живота ни. Много често обаче хората забравят най-важните си ценности (или просто не ги осъзнават) и в крайна сметка започват да преследват празни цели, които не ги правят щастливи, а точно обратното, пише Тялото бг.

Ето и 6 знака, че сте загубили контакт с това, което е наистина важно за вас:

1. Не можете да кажете за какво ви е грижа

Първият знак, че не сте наясно с това, което цените най-много в живота си е, че просто не можете да го изречете или посочите. Може би от страх да не кажете нещо „погрешно“ или защото наистина не знаете какво има значение за вас най-много. Ако не знаете за какво наистина ви е грижа в живота, тогава няма да живеете в хармония нито със себе си, нито с близките си.

2. Гледате да се скатавате

Ако вместо да се стремите да постигнете целите си в живота и да сбъднете мечтите си, вие гледате да минавате между капките и/или да се скатавате, избягвайки полагането на каквото и да е усилие, то животът ви няма да протече така, както би ви се искало. Ако гледате да избягвате неприятните емоции, ако се страхувате, ако гледате винаги да тръгнете по лесния път във всяка една ситуация, вие ще изпуснете, без дори да осъзнаете, много хора и дейностите, които биха направили живота ви по-интересен и смислен.

3. Борите се за одобрение

Третият знак, че не сте наясно с най-важното в живота си е, ако твърде много ви е грижа за чуждото мнение. Ако нещата, които казвате, че наистина ви интересуват, всъщност са неща, които интересуват други хора, на които искате да се харесате, то вие не цените собствената си личност достатъчно. Не търсете чуждото одобрение, а се замислете за това, което е най-важно за вас. Нали не искате да живеете живота си, сякаш сте някой друг?

4. Ценностите в живота ви са предварително зададени

Четвъртият знак е доста подобен на третия. Вместо да избирате собствените си цели и ценности, вие оставяте някой друг да определи начина, според който би трябвало да живеете. Това често се наблюдава при хора, израснали в семейство на властни, строги родители, които са им наложили някаква идеология за живота, без право на избор. Вместо да следвате и приемате тези зададени ценности, дайте си възможност да избирате.

5. Заслепени сте от материалното

Ако вместо да ви е грижа за личностното ви развитие, за кариерата ви, за близките ви, вие се вълнувате повече от парите и вещите, то категорично не сте наясно с това, което ви носи най-голямо щастие. Не е важно колко е голяма и луксозна къщата ви, а е важно как живеете вътре в нея. Не е важно колко красив или богат е съпругът ви (съпругата ви), а е от значение дали между вас има любов и разбирателство. Не е важно колко пари изкарвате, а е важно за какво ги харчите.

6. Стойностите в живота ви са твърде променливи

Последният знак, че не сте наясно за това, което е наистина важно за вас е, ако вашите ценности са твърде гъвкави. Не може в един момент за вас да е най-важно семейството, а в другия – да не ви пука за близките ви. Ценностите са нещо, което дава стабилност на човек и не би трябвало да са твърде променливи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари