Знаете ли какво е общото между Джеки Чан, Майкрософт и Пепси?

0
Всички те имат интересни застрахователни истории за разказване
Всички те имат интересни застрахователни истории за разказване

Застрахователен брокер в Русе откри, че всички те имат интересни застрахователни истории за разказване:

Никоя застрахователна компания не иска да работи с продукциите на Джеки Чан, в които той сам изпълнява каскадите.

Филмовата легенда е вече повече от 50 години на екрана и има участие в над 100 екшъна. Едно от най-известните заглавия е Полицейска история. След като по време на снимките на филма няколко каскадьори са ранени, звездата формира Асоциация на каскадьорите на Джеки Чан, в която сам обучава каскадьорите и поема лично медицинските им разноски.

По време на невероятната си кариера самият Чан няколко пъти е на косъм да загуби живота си и има множество фрактури и наранявания. През 2012 влиза в Рекордите на Гинес за най-много изпълнени каскади от жив актьор. Наградата е признание за неговата издръжливост и креативност, защото „никой не е рискувал повече в името на развлекателната индустрия от Джеки Чан“.

Куриерите отказват да доставят на Майкрософт оригиналния филм на една снимка поради ниски застрахователни лимити.

Става дума за емблематичния уолпейпър на Windows XP, изобразяващ зелени хълмове и синьо небе. Снимката се нарича „Блаженство“. Направена е през 1996 година от фотографа Чарлз О‘Риър. През 2000 г компанията Micrsoft купува всички права по снимката. Макар че точната сума не е известна, се смята, че е сред най-големите, които  фотограф е получавал за една единствена снимка.

Като част от сделката О‘Риър трябва да предаде оригиналния филм на Майкрософт. Но когато куриерските и пощенските служби научават за стойността на пратката, всички отказват. Причината е, че сумата е по-висока от това, което застраховките им могат да покрият, ако нещо се случи със снимката. Затова от Майкрософт купуват на О‘Риър самолетен билет до Сиатъл и той лично предава оригинала.

Пепси организира лотария с голяма награда 1 милиард долара и се застрахова срещу това някой да я спечели като плаща 10 милиона долара застрахователна премия.

Лотарията е проведена за първи път през 2003 г. в САЩ и включва 1 милион моментни награди. Накрая са изтеглени 1000 души, които участват в телевизионна игра наречена „Играй за милиард“. По време на играта зад сцената има шимпанзе, което хвърля зарове и определя 6-цифрено число. На сцената, в поредица от кръгове, участниците трябва да го познаят. Който отгатне числото, печели 1 милиард долара.

Пепси обаче не са били готови да поемат риска някой да отгатне числото и се застраховат. Това им струва 10 милиона долара, които плащат като премия на застрахователната компания Berkshire Hathaway. По стечение на обстоятелствата застрахователят е най-големият акционер в основния конкурент на Пепси – Кока Кола.

Никой не печели голямата награда през 2003 г. Също и през 2004, когато лотарията е проведена за втори и последен път. Тя все пак остава като най-голямата награда обявявана в американска телевизионна игра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари