Значителни валежи и вероятност за градушки в средата на новата седмица

1
Утре отново ще бъде горещо
Утре отново ще бъде горещо Снимка: iStock

Утре отново ще бъде горещо

Слънчево ще се задържи до края на деня в източната половина от страната, докато в западната половина ще се развива купеста облачност и на много места там ще превали и прегърми, в отделни райони валежите ще са интензивни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Ще бъде горещо с максимални температури между 30° и 35°, в София - около 29°, информира БНТ.

През нощта ще бъде почти тихо, с по-съществена облачност в западните райони от страната, където на отделни места все още ще превалява. А утре валежи се очакват главно в планините от Западна България.

В по-голямата част от страната обаче отново ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб югоизточен вятър, в югоизточните райони – до умерен от североизток. Максималните температури ще са без съществена промяна - между 29° и 34°.

По Черноморието ще се задържи слънчево. Ще духа умерен източен, по южното крайбрежие - североизточен вятър.

Максималните температури ще са около 26°-27°, близки до температурата на морската вода, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънчево ще бъде сутринта и в планините, но още преди обяд в масивите от Западна България ще започне да се заоблачава и до вечерта на много места там се очакват валежи и гръмотевици.

Ще бъде и много ветровито с умерен, временно силен вятър с посока от изток-североизток. Температурите слабо ще се понижат и максималните в курортите ще са м/у 20° и 27°.

Слабо захлаждане предстои и на Балканите, но по Адриатическото и Йонийското крайбрежие температурите ще останат необичайно високи. Валежи и гръмотевици ще има след обяд в планините от западната част от полуострова, а в Южна Гърция ще бъде много ветровито.

У нас, през новата седмица температурите ще се задържат почти без промяна - в повечето райони максималните ще са между 30° и 35°. Ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, на места и краткотрайни превалявания. По-съществени валежи и гръмотевични бури, както и условия за градушки, ще има в сряда и четвъртък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари