Meteo Balkans алармира за порои и наводнения в четвъртък

0
Тази нощ на много места над крайните западни и северозападни райони се очакват интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури
Тази нощ на много места над крайните западни и северозападни райони се очакват интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури Снимка: botevgrad.com

Тази нощ на много места над крайните западни и северозападни райони се очакват интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури

За значителни валежи и висок риск от наводнения в четвъртък алармира сайтът Meteo Balkans.

Според неговите прогнози, още тази нощ над крайните западни и северозападни райони се очакват интензивни дъждове, придружени от гръмотевични бури.

Meteo Balkans

През деня в четвъртък атмосферата отново ще е нестабилна. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони от Западна и Южна България, а по-късно през деня и над Централна България ще паднат значителни валежи, придружени от гръмотевична дейност.

Очакваните сумарни количества на валежите са средно до 20-50 л/кв. м., а на места в района на Родопската област, Средногорието и Предбалкана - до 80 л/кв. м.

Според метеосайта почвата над Западна и Южна България е преовлажнена, а поради очакваните нови валежи там се повишава и рискът от локални наводнения и кални свлачища.

Поради очакваните силни гръмотевични бури този следобед, Meteo Balkans издава червен код за значителни количества валежи на много места в Източна Сърбия, Югозападна Румъния и България. Те ще са между 30-80 л/кв. м.

Ще има условия за внезапни наводнения и силни пориви на вятъра и висок риск и от материални щети. Очаква се и средна и едра по размер градушка.

Значителни валежи метеоролозите на сайта прогнозират и за София.

До обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива мощна купеста облачност и на много места ще превали и прегърми. Очакват се и значителни валежи и висок риск от наводнения.

През следващите 48 часа въздушната маса над Балканите ще остане неустойчива с възможни значителни валежи и висок риск от наводнения в Сърбия, Западна Румъния и Гърция. През следващите дни има висок риск от наводнения и над България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари