Журналистка обвини британския премиер в сексуално посегателство

0
Шарлът Едуардс твърди, че Борис Джонсън я е опипал под масата по време на частен обяд в офиса на списание „Спектейтър“
Шарлът Едуардс твърди, че Борис Джонсън я е опипал под масата по време на частен обяд в офиса на списание „Спектейтър“ Снимка: EPA/БГНЕС

В разпаления дебат за Брекзит върху премиера Борис Джонсън се стовари нов скандал – обвинение в сексуално посегателство.

Журналистката Шарлът Едуардс писа в „Сънди таймс“, че през 1999 година по време на частен обяд в офиса на списание „Спектейтър“ Борис Джонсън я е опипал под масата. Тогава Джонсън е бил редактор на списанието. От „Даунинг стрийт“ отрекоха твърденията на журналистката, предаде БНР.

По-рано Борис Джонсън отхвърли и друго обвинение –  че е бил в конфликт на интереси заради контактите си с американската бизнесдама Дженифър Аркюри, която е получила 126 000 лири обществени пари по времето, когато той е бил кмет на Лондон.

Британските партии в опозиция днес ще проведат нова среща, за да обсъдят всички парламентарни механизми за спиране на Брекзит без сделка. А в Манчестър втори ден продължава конгресът на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън. Делегатите втвърдиха позициите си през първия ден на годишния партиен конгрес с изявления, че отлагането на Брекзит е по-опасно от излизането от ЕС без сделка на 31 октомври.

Усилено се говори, че опозицията обмисля внасянето на вот на недоверие в премиера. Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин заяви, че е готов да оглави временно правителство, ако Борис Джонсън бъде отстранен от „Даунинг стрийт“.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари