Животновъди: Ще има достатъчно българско агнешко месо за Великден

0
Цената сега е добра, въпреки инфлацията, коментира Димитър Добрев
Цената сега е добра, въпреки инфлацията, коментира Димитър Добрев Снимка: МЗХ

Цената сега е добра, въпреки инфлацията, коментира Димитър Добрев

Агнешкото месо родно производство е достатъчно, за да задоволи пазара за великденските празници, без да се налага внос. Това коментира Димитър Добрев от Айтос, председател на сдружението за развъждане на млекодайни овце в България. По думите му обаче вносителите често се опитват да подбиват цените, информира БНР.

"Другите вносители не спят, веднага бързат да залеят залеят пазара и да подбият нашата цена, но ние произвеждаме достатъчно агнешко, за да задоволим пазара. Който искам, може да дойде директно във фермата да си го вземе, може да си го избере на килограми, така че агнешко си има. Цената сега е добра, въпреки инфлацията. Рандемана на месодайните агнета е по-голям, нашите млечните е малко по-малък, но вкусовите качества не са лоши", посочи той.

До 4-ти април върви кампания за износ на българско агнешко за Италия, посочи още Димитър Добрев. Изнасяме го на цена от около 10 лева за килограм на едро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари