Жителка на Берковица: Лишавам се от всичко, не можеш да се нахраниш като нормален човек

10
80-годишната жена продава на пазара свещи и семена
80-годишната жена продава на пазара свещи и семена Видео: NOVA

Риба ядем много рядко, месо веднъж в седмицата, споделят местните хора

Всеки пети българин признава, че не може да си позволи консумация на месо и риба. Това показват последните данни за живот на българите направени от Националния статистически институт. Пазарен ден в Берковица. Продава се всичко - от плодове и зеленчуци до месо, риба и яйца. Евтино вече няма, категорични са и продавачи, и купувачи.

Под линията на бедност живее и Цветомила от Берковица. Грижи се за болен роднина и признава, че парите не им стигат. „Парите не ми стигат за храна и лекарства най-вече. Месо или риба ядем 3-4 пъти в месеца. Даже рибата и по-малко“, твърди Цветомила Ангелова, жител на Берковица.

20 на сто - или всеки пети българин, казва, че не може да си позволи консумация на месо и риба през ден. Христо Василев продава сирене, кашкавал, салам и луканка на пазара. Разказва, че често го питат за цената и тогава преценяват дали и колко да си купят.

Не за да си купи екстри, а за да оцелее е излязла на пазара да продава 80-годишната Стефка. Предлага свещи, малко цветя и семена за зеленчуци.

Трудно ми е. Няма справяне. Лишавам се от всичко - от дрехи, от храна. Не можеш да се нахраниш като нормален човек", посочва Стефка Иванова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    2
    хахах
    Ами като е ходила на манифестации на млади години вместо да учи и работи така ще е.
  • 10
    1
    Русенка
    Ами като инвестициите отиват само в София, така ще е. Другите - кучета ги яли.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари