Жителите на Труд готвят гражданско неподчинение!

0
Те се вдигат срещу дейността на завода за преработка на биомаса
Те се вдигат срещу дейността на завода за преработка на биомаса Снимка: БТВ

Жителите на с. Труд готвят гражданско неподчинение срещу дейността на завода за преработка на биомаса в населеното място.

Това каза Станимир Тончев от Инициативния комитет на протестиращите, цитиран от Фокус.

По думите му действията по гражданското неподчинение най-вероятно ще се проведат в средата на следващия месец. Тончев добави, че изборът на тази форма на протест е изцяло на жителите на селото, а не на инициативния комитет.

Жителите на селото ще решат конкретното място – може и вътре в селото, може и около централата, не е изключено блокиране на движението по пътя Пловдив – Карлово или директно на магистралата“, коментира още Тончев. Той заяви, че търпението на хората вече тотално е изчерпано.

Станимир Тончев съобщи също, че инсталацията за преработка на биомаса не е изпълнила нареждане на Община Марица – до 1-ви юли да премахнат купчините с отпадъци около завода. „Повторната проверка на Общината установи, че има нови места на които се изсипва отпадъчният материал“, коментира още Тончев.

Жителите на с. Труд организираха четири протеста срещу дейността на завода за преработка на биомаса, който по думите им, трови въздуха в населеното място. В търсене на решение на проблема през месец юли от инициативния комитет се срещнаха и с представители на различни министерства, но до този момент няма официално становище по казуса.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари