Жители на "Чародейка" плашат със саморазправа заради цигански джумбарета

0
Жители на "Чародейка" плашат със саморазправа заради цигански джумбарета

Русенци плашат със саморазправа заради шумна ромска музика, съобщава "Дарик".

Русенци се оплакаха и настояват кмета да вземе мерки срещу съграждани, които нарушават обществения ред с висока музика. От Обществен съвет-Русе изпратиха гневно писмо-сигнал до градоначалника, в което се заявява, че хората не могат да си почиват навсякъде в града, където са в пряк контакт с концентрация на жители от ромския етнос. В писмото се казва, че независимо от множеството сигнали, до момента общината не е взела мерки, за което кмета носи отговорност. Недоволните граждани заплашват, че нервите на доста хора „са опънати” до краен предел и не са изключени в скоро бъдеще саморазправи, които могат да доведат до неконтролируеми последици на територията на града ни!

Ето и пълния текст на писмото до кмета Пламен Стоилов:

Уважаеми г-н Кмете,

Днешното поредно питане е за една невъзможност на Русенци да отдъхват по домовете си в кв. "Чародейка". Същото може да се твърди и за почти всички райони на града, където са в пряк контакт с концентрация на жители от ромският етнос. Както се досещате тук въпросът е точно за СИЛАТА на озвучаването от страна на циганите с и без ритуален повод. Сигурно са Ви известни множеството сигнали, че така са обезпокоени всички живущи далеч от сцените. Този “празник на чалгата“ не оставя на спокойствие и мъртвите. Голяма “атракция” е, как в Русе хората се разделят с близките си под звуците на диви ритми.

Ако това не Ви е известно, то уверяваме Ви, че по време на звученето е невъзможно да правите каквото и да било, освен да слушате. Ако не желаете да слушате, единствената възможност е ЕВАКУАЦИЯ. Нещо повече: този ТЕРОР продължава безцеремонно и в часовете за абсолютна тишина 14-16 и след 23 часа. Във връзка с трайното осигуряване спокойствието на Русенци ви питаме най-учтиво:

Целенасочен ли е този тормоз над десетките хиляди живи и мъртви Русенци? Имате ли методика и правомощия да задължите полиция, охранителни служби или изобщо някого да наложи спазването на елементарни човешки правила и норми на поведение ?

Поставяме въпроса за разрешаване най-добронамерено, защото все някой ден на нормален човек няма да издържат нервите и ще тръгне да се саморазправя.

Наредбата за опазване на обществения ред е акт на местната власт и за прилагането й отговаряте като Кмет на общината. Надяваме се, че същата Ви дава не само принципи, а и механизми за адекватно реагиране (договорени лаборатории за измерване и протоколиране нивото на шум, силова маниципална структура, права за сезиране на националните органи по реда и т.н.)

Наясно сме с етносните особености и агресивността на представителите му спрямо опитите да се наложат общо приетите норми за обществен ред, както и за случаят в махалата “Трите гълъба” в кв. Средна кула, но настоятелно молим, да си влезете в правомощията и да наложите осигуряване на спокойствие и ред в града.

Понеже често ни упреквате в тенденциозност и едва ли не в злонамереност при опитите си да поставим пред вас регистриран от членовете ни градски проблем правим и конкретно предложение за решаването му. Нека се огледа остатъка от сградата на бившето помощно у-ще “Св. св. Кирил и Методий” или подобна пустееща сграда, удобна с козметичен ремонт да се преустрои в салон за празнични ритуали при условията на безплатно ползване, с което едновременно ще се осигури спокойната почивка на гражданите и веселието на ромите за осигуреното им от същите тези граждани благополучие.

Довеждаме до знанието Ви и, че в хода на дискусиите често се изказват и твърде крайни мнения, което говори за опъване на нервите на доста хора до краен предел и не са изключени в скоро бъдеще саморазправи, които могат да доведат до неконтролируеми последици на територията на града ни!

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари