Жилищна сграда рухна след израелска бомбардировка в ивицата Газа

0
Обитателите на сградата и живеещите в околностите са били предупредени да се евакуират около час преди удара
Обитателите на сградата и живеещите в околностите са били предупредени да се евакуират около час преди удара Снимка: Reuters

Обитателите на сградата и живеещите в околностите са били предупредени да се евакуират

13-етажна жилищна сграда в ивицата Газа рухна, след като по нея бе нанесен въздушен удар от Израел, съобщиха очевидци, цитирани от Ройтерс.

В нея се е помещавал офис, използван от политическото ръководство на ислямистката групировка "Хамас", която управлява ивицата Газа.

По-късно всички полети на летище "Бен Гурион" в Тел Авив бяха спрени заради ракетен обстрел от ивицата Газа, предаде bTV.

Израел изпрати днес 80 военни самолета да бомбардират палестинския анклав и струпа танкове по границата, след като израелски градове бяха обстреляни с ракети за втори пореден ден.

Обитателите на сградата и живеещите в околностите са били предупредени да се евакуират около час преди удара. Бомбардировката нанесе щети и по съседни сгради. Властите в Газа засега не са съобщили за ранени или загинали.

Палестинец бе убит, а друг бе ранен днес от израелски военни в северната част на Западния бряг, съобщи палестински източник. По думите му и двамата са служители на палестинското разузнаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари