40% от жителите на Газа са изложени на риск от масов глад

1
Всеки ден е борба за оцеляване, за намиране на храна и вода
Всеки ден е борба за оцеляване, за намиране на храна и вода Снимка: БГНЕС

Всеки ден е борба за оцеляване, за намиране на храна и вода

Около 40 процента от цивилното населени в ивицата Газа е застрашено от масов глад на фона на военните действия между Израел и палестинската ислямистка групировка "Хамас", които не дават никакви признаци за затихване, предаде ДПА, позовавайки се на данни на ООН.

"Всеки ден е борба за оцеляване, за намиране на храна и вода", написа в "Екс" Томас Уайт, директор на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци в Газа.

"Газа се бори с катастрофален глад. В момента 40 процента от населението е застрашено от масов глад", съобщи Агенцията на ООН. "Реалността е такава, че се нуждаем от повече помощ. Единствената оставаща надежда е хуманитарно прекратяване на огъня", отбеляза още Агенцията.

Израел неведнъж е заявявал, че допуска достатъчно хуманитарни доставки в блокираната крайбрежна ивица, като същевременно обвинява организациите на ООН, че не успяват да ги разпределят. Израел също така твърди, че "Хамас" отклонява доставките на помощи и ги използва за собствени нужди.

Хуманитарните работници подчертават, че транспортирането и доставянето на помощи е изключително трудно в условията на продължаващите военни действия. Последната и единствена пауза в боевете в палестинския анклав бе в края на ноември и продължи една седмица, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Moni levi
    Ами да,измират, пьрвобитни и прости диваци араби,бе, мрьсни и дрипави мюсюлмани, прости диваци,изпросиха си го.Евреите са отмьстителни и злопаметни,ще ги избият всичките,няма милост
  • 2
    1
    Moni levi
    Да се сърдят на Хамас,те заченаха Пьрви.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари