Желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 бяха отпратени, пълен хаос с ваксинацията

1
Борисов разпореди отваряне на "зелените коридори", но ваксините не стигнаха
Борисов разпореди отваряне на "зелените коридори", но ваксините не стигнаха Видео: bTV

Опашки от желаещи, хаос и напрежение пред най-голямата болница в столицата „Пирогов“ – десетки хора, които чакаха да получат ваксина срещу коронавирус, бяха отпратени, след като стана ясно, че „зелените коридори“ в лечебното заведение ще бъда възстановени чак утре, предаде репортер на bTV

От „Пирогов“ заявиха, че ваксинирането с „АстраЗенека“ ще започне утре в 9 ч. сутринта.

По-рано през деня по време на посещение в детското спешно отделение в болницата, премиерът Бойко Борисов разпореди „зелените коридори“ да бъдат възстановени възможно най-бързо. Това накара десетки хора да се наредят на опашка пред спешната болница, за да бъдат имунизирани.

„Зелените коридори“ бяха възстановени със заповед от здравния министър Костадин Ангелов. В нея, обаче, пише, че ще бъдат при личните лекари и условието е да няма желаещи от приоритетните фази на ваксинационния план.

Хората пред „Пирогов“ чакаха повече от час, но накрая бяха отпратени. Те настояваха да им се даде обяснение защо не могат да бъдат ваксинирани.

Във ВМА също не тръгнаха „зелените коридори“.

От болница „Св. Анна“ обявиха, че ваксинацията при тях започва още днес, като приоритетно ще бъдат ваксинирани всички рискови групи. В работно време ще има десет екипа, които да обслужващ желаещите за ваксини. Ще имат и нощен екип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари