Жълт код заради интензивни валежи и гръмотевични бури

0
Кодът е в сила за областите Хасковска, Ямболска и Бургаска
Кодът е в сила за областите Хасковска, Ямболска и Бургаска Снимка: Thinkstock / Guliver

Жълт код е обявен за днес, 14 юни, в 3 области на Югоизточна България заради интензивни валежи и гръмотевични бури, предаде БГНЕС.

Кодът е в сила за областите Хасковска, Ямболска и Бургаска. В тези области на места ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици и усилване на вятъра. Има условия и за градушки.

Облачността над страната ще е значителна и на много места отново ще превали и прегърми. Условия за по-значителни валежи, гръмотевични бури и градушка ще има в югоизточните райони.

Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, уточниха от НИМХ. Над планините облачността ще е значителна, ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра около 10°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места ще има превалявания и гръмотевици. По южното крайбрежие валежите ще са значителни, ще има условия и за градушка. Максималните температури ще са между 21° и 26°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 20 - 22°.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари