"Жълт" код за половин България

1
Идват интензивни валежи с гръмотевични бури. Очакват се и градушки
Идват интензивни валежи с гръмотевични бури. Очакват се и градушки

"Жълт" код е в сила за половин България за понеделник, 7 май.

В областите София, Видин, Враца, Монтана, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково се очакват валежи до около 20-25 л/кв.м. 

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт и въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, мощна в часовете след обяд и преди полунощ. На много места ще има краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Очакват се и градушки. Най-голяма вероятност за значителни по количество валежи има на места, главно в западната половина от страната. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток. Минимални температури - между 12° и 17°, максимални - между 21° и 26°. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни и интензивни валежи, придружени сгръмотевични бури. Вятърът ще бъде от североизток до умерен. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари