Жълт код за Русе

0
Прогноза за времето на 8 юли
Прогноза за времето на 8 юли

Оранжев код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен за утре /8 юли/ в 4 области, предава Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

Това са областите Враца, Плевен, Ловеч и Габрово.

През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. В много райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, през деня са възможни и градушки.

На повече места и по-интензивни ще са явленията в Северна България и Родопите. Ще се появи слаб до умерен северозападен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури в повечето места ще са между 22° и 27°, в крайните югозападни и югоизточни райони, където ще има повече слънчеви часове – до около 30°.

В планините времето ще е облачно и дъждовно. Ще се развиват гръмотевични бури. Ще е по-хладно с максимална температура на височина 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънчеви часове преди обяд. След обяд на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

За Русе е обявен жълт код. Температурите се очаква да бъдат между 18 и 26 градуса, облачно, дъждовно, с прегърмявания. Вероятността за бури в Русе според синоптиците е около 70%. Вятърът ще достигне скорост до 4 м/сек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари