Жълт код в 16 области в страната

0
Предупреждението е в сила за областите Перник, София-област, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Шумен
Предупреждението е в сила за областите Перник, София-област, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Шумен

Днес, на Гергьовден, валежите от дъжд ще обхванат цялата страна, а на отделни места ще са придружени с гръмотевици 

Жълт код за силен вятър е обявен в 16 области в страната за 6 май – в области Перник, София-област, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Шумен. Там запад-северозападният вятър ще е с пориви до 22-24 м/сек., предупреждават от НИМХ.

С него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от 7° до 12°, максималните – между 14° и 19°.

Около обяд от северозапад валежите ще започнат да спират и облачността да се разкъсва и намалява. Най-късно валежите ще спрат в крайните североизточни и югоизточни райони.

В планините облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, а над 1700 метра – от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 9°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 18°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари