Жълт и оранжев код за валежи в почти цялата страна

0
Оранжев код за значителни валежи и гръмотевични бури в областите Велико Търново, Габрово, Плевен, Ловеч
Оранжев код за значителни валежи и гръмотевични бури в областите Велико Търново, Габрово, Плевен, Ловеч

Оранжев код за значителни валежи и гръмотевични бури в областите Велико Търново, Габрово, Плевен, Ловеч

Облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. В много райони ще има краткотрайни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра; на места явленията ще са интензивни, има условия за градушки. След обяд вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е до умерен, към вечерта в източната половина на страната - временно силен. Дневните температури ще се понижат, повече в Западна България - максималните там ще са 20°-22°, по високите полета под 20°; в югоизточните райони все още ще достигат 27°-28°, в София - около 19°.

Жълт код за валежи с гръмотевици е обявен в областите - Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Шумен, Търговище, Разград, Русе. Това съобщават от националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжев код за значителни валежи, гръмотевични бури с временно усилване на вятъра, градушки е обявен в областите Велико Търново, Габрово, Плевен, Ловеч.

Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, в изолирани райони - временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа до умерен, по-късно след обяд и вечерта - силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усилва и вечерта ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, ще е умерен, временно силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари