Земеделският колеж в Русе връчи дипломите на своите студенти

0

Кметът Пламен Стоилов поздрави абсолвентите от Випуск 2014 на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) по случай тяхното дипломиране. Тържествената церемония се проведе днес в голямата зала на Доходно здание. На събитието присъстваха също заместник-областният управител г-н Станимир Станчев, председателят на Общински съвет - Русе засл. проф. Васил Пенчев и директорът на Регионалния инспекторат по образование г-н Димитър Райнов.

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите утвърди по категоричен начин своето присъствие в Русе. Впечатлен съм от все по-високия процент ваши кадри, които се реализират изключително успешно във всички сфери на административните структури и бизнеса“, каза в обръщението си г-н Стоилов. Той пожела на завършващите днес висшисти да гонят високи цели и да бъдат безспорен образец в професионалната си и трудова дейност.

Ректорът на ВУАРР-Пловдив проф. д-р инж. Димитър Димитров призова випускниците да са гъвкави в действията и подходите си, за да отговорят адекватно на съвременните изисквания на пазара на труда и да се реализират в България, а не извън нея. Ректорът подчерта, че средният успех на Випуск 2014 е 5.00, а всички отличници, освен дипломи, получават и почивка за двама в базата на висшето училище във Велинград.

По време на тържествената церемония беше присъдена степента „Доктор хонорис кауза“ на ВУАРР на акад. д-р на тхн. науки, инж. Роман Дякон, ректор на Висшето училище по мениджмънт на информационните системи в Рига. Отличието му се дава за съществен принос към науката и международното сътрудничество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари