Кметът връчи дипломите на отличниците от СОУ "Васил Левски"

0

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов връчи дипломите за отличен успех на зрелостниците от СОУ „Васил Лавски“ днес.

На тържеството в аулата на училището, организирано от ръководството, присъстваха учители, родители и ученици. В официалната церемония по връчването на дипломите се включиха още зам.-кметът на Община Русе г-н Свилен Иванов, началникът на Регионалния инспекторат по образование г-н Димитър Райнов и г-н Юлиян Ангелов, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев“ и координатор „Прием на нови студенти“.

Директорът на СОУ „Васил Левски“ г-н Галин Ганчев приветства гостите и учениците. Тази година в училището се дипломират 5 паралелки, 4 от които профилирани. Това са:

- японски език, математика и информационни технологии

- китайски език, биология и химия

- английски език, математика и информационни технологии

- японски език, биология и химия.

Възпитаници на училището вече са приети в елитни университети у нас и в чужбина, похвали се директорът г-н Ганчев. „Бъдете горди, че завършвате училището, което носи името на най-великия българин – Васил Левски, обърна се Галин Ганчев към абитуриентите с тоги и шапки.

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов заяви, че се гордее с всички постижения на ръководството и на учениците от „Васил Левски“. „За мен е чест да присъствам на тази церемония. Връщате ме години назад, когато аз самият завършвах училище „Христо Ботев“. Днес, вие спечелихте първата битка в живота си – завършихте, но това не е достатъчно. Чака ви много труд. Бъдете готови за нови битки, реализирайте се и гонете само високи цели!“, обърна се г-н Стоилов към абитуриентите, след което връчи дипломите на отличниците.

След края на церемонията кметът Пламен Стоилов и заместникът му Свилен Иванов разгледаха модерните фонетични кабинети по китайски и японски език в училището.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари