Здравната комисия каза "да" на зеления сертификат за НС

1
Според председателя на комисията и депутат от ДБ д-р Александър Симидчиев депутатите са „рисков контингент“
Според председателя на комисията и депутат от ДБ д-р Александър Симидчиев депутатите са „рисков контингент“ Снимка: BulgariaOnAir

Според председателя на комисията и депутат от ДБ д-р Александър Симидчиев депутатите са „рисков контингент“

На първото си извънредно заседание здравната комисия подкрепи предложението за въвеждане на зелените сертификати и за влизане в парламента. Предстои предложението да бъде гласувано и в зала от всички народни представители, което най-вероятно ще се случи утре, предаде bTV 

Според председателя на комисията и депутат от ДБ д-р Александър Симидчиев депутатите са „рисков контингент“:

„Те пътуват много, срещат се с много хора, а и седим в едно помещение над 200 човека и дишаме общ въздух. Наличието на механизъм, с който можем да управляваме риска в такава обстановка, е много важно да съществува и в парламента. На първото заседание на здравната комисия взехме такова решение да подкрепим предложението, то да бъде вкарано в зала, за да се гласува от всички народни представители. Би трябвало да е още утре в програмата.“

Той коментира, че депутатите не се различават с нищо от обикновения човек.

Те не са повече. Ако трябва да отидат на мач, мол или концерт, те по същия начин трябва да представят валиден сертификат. Най-вероятно над 90% от народните представителите имат зелени сертификати, така че това няма да е особен проблем за въвеждане“, добави Симидчиев.

Ние категорично сме против точка втора, а именно разходите за закупуване и използване на бързи антигени тестове за народните представители да бъдат за сметка на българския данъкоплатец и граждани. Това отново разделя народните представители от всички други сънародници, които за да ходят на работа, си плащат тестовете от собствения джоб“, заяви проф. д-р Константин Ангелов от ГЕРБ.

Народното събрание не е кафене, не е ресторант, не е стадион или мол, то е работно място. Ако се затвори със зелен сертификат - действията на всички министерства на територията на Република България, общински съвети, нали си представяте как ще се затрудни работата. Но тук просто даваме пример“, коментира проф. д-р Георги Михайлов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари