Завърши Международният симпозиум "Ломея" 2014

0
Завърши Международният симпозиум "Ломея" 2014
Видео: ТВН

Едно артистично събитие, което вече е запазена марка в русенския културен календар, се състоя през изминалата седмица и по традиция завърши с не е един, а с два финала.

За 15 поредна година съвременни артисти се обединиха, за да творят сред красивата природа на Поломието и да представят своята гледна точка към предварително формулирана тема.

Участниците са 11 артисти от България, Македония, Франция, Люксембург и Испания.

Първият финал на Международния симпозиум за съвременно изкуство Ломея 2014 бе в събота, в живописното село Божичен.

Първоначално творбите по мотото: “Гнезда“- символ на дома“, бяха експонирани в средата, вдъхновила тяхното създаване – природата на ПП Русенски Лом. Като част от откриването участниците в симпозиума имаха честта да пуснат на свобода 5 двумесечни керкенеза, излюпени в Спасителния център в Стара Загора от птици, които са останали сакати в известна степен и не са освободени в природата, но пък в резултат на размножителна програма и сформирани двойки, са дали поколение, което като навърши два месеца се освобождава в природата.

Вторият финал на Ломея 2014, организиран от Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом, бе в Художествената галерия. Творбите, вдъхновени от природата, могат да бъдат видени през следващите две седмици.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари