Русенска художествена галерия ще гостува в град Виена

0
По време на престоя в град Виена са предвидени срещи с български и австрийски художници и писатели
По време на престоя в град Виена са предвидени срещи с български и австрийски художници и писатели

На 27 август, от 18.30 ч. Художествена галерия – Русе гостува със своя проект „Разкази, вдъхновени от картини“ в галерия MAG3 в град Виена, Австрия.

Представянето на изложбата от фонда на Галерията и едноименния литературен сборник се осъществява с финансовата подкрепа на програма "Мобилност" на Национален фонд „Култура“.

Инициативата бе високо оценена от комисията, като мотивацията за решението гласи: „Проектът е от значение за надграждане на партньорството между ХГ-Русе и Виенската галерия MAG3 и представяне пред австрийската общественост на творби на утвърдени български художници и техния отклик в разкази на изявени европейски автори, като има висока художествена стойност“.

На откриването на 27 август ще присъстват: Гуе Шмидт - артистичен директор на галерия MAG3, Елена Великова – директор на ХГ-Русе, проф. дфн Пенка Ангелова, председател на Международно дружество „Елиас Канети“, проф. Румяна Конева – директор на Български културен институт „Дом Витгенщайн“, Уши Лихтенегер - кмет на виенския район Леополдщат.

По време на престоя в град Виена са предвидени срещи с български и австрийски художници и писатели.

Проектът „Разкази, вдъхновени от картини“ бе представен пред публика за първи път на 18 май в град Русе, в рамките на Нощта на музеите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари