Затвориха гръцки пристанища заради силен вятър

0
Снеговалежи блокираха пътища в Източна и Южна Гърция
Снеговалежи блокираха пътища в Източна и Южна Гърция

Снеговалежи блокираха пътища в Източна и Южна Гърция

Много гръцки пристанища ще останат затворени във вторник заради лошите метеорологични условия. В Егейско море силата на вятъра достига до десета степен по скалата на Бофорт, посочва гръцката Национална метеорологична служба, цитирана от БТА.

Сутрешните курсове от пристанище Пирея към Цикладските острови няма да се осъществят. Забраната за отплаване важи и за пристанищата Рафина и Лаврио в столичния район. Към островите в Сароническия и Арголическия залив откъм Източен Пелопонес се допуска пътуване само с плавателни съдове от закрит тип.

Не се осъществяват линиите Агия Марина – Неа Стира на остров Евбея (Евия), Волос – Споради, Кавала – Принос на остров Тасос и Александруполи – Самотраки. От Керамоти до Лименас на Тасос се допуска придвижване със затворени плавателни съдове.

Препоръчва се всички пътници, които ще пътуват днес, да се свържат с местните пристанищни власти и туристическите агенции преди да потеглят, за да бъдат информирани за евентуални промени по маршрутите.

Освен ветровете, заради снеговалежи в източните и южните райони на Гърция има временни затваряния на пътища за почистване, а в много училища занятията са отменени или се провеждат дистанционно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари