Извънредно предупреждение за времето в Гърция

8
Мощен циклон, придружен от фронт от студен въздух, ще предизвика рязко влошаване на времето
Мощен циклон, придружен от фронт от студен въздух, ще предизвика рязко влошаване на времето

Мощен циклон, придружен от фронт от студен въздух, ще предизвика рязко влошаване на времето

През предстоящите почивни дни 18-19 ноември 2023 г. се очаква рязко влошаване на времето с първи снеговалежи, според Националната метеорологична служба на Гърция, която издаде предупреждение за оранжев код за четвъртък следобед.

Основните признаци за влошаване на времето се прогнозират да бъдат, бурен вятър от 8 до 9 бала и пориви до 10 бала, на места интензивни валежи и гръмотевични бури и снеговалежи.

Ще бъдат засегнати главно Северна Гърция и островите в източното Егейско море. Температурите в северната част на страната ще се понижат с 6-8 градуса.

Според предупреждение за времето от гръцката метеорологична служба мощен циклон, приближаващ Гърция от север/северозапад, придружен от фронт от студен въздух, ще предизвика рязко влошаване на времето през уикенда с бурни ветрове в почти цялата страна, локализирани проливни дъждове и гръмотевични бури на север и източно от остров Гърция. Температурите в северната част на страната ще се понижат с 6-8 градуса.

От следобед на 18 ноември, събота, ще духа силен северозападен вятър със сила 8-9, с пориви до 10, от запад и постепенно от изток. От неделя, 19 ноември, следобед вятърът постепенно ще отслабне.

Проливен дъжд и гръмотевични бури се прогнозират от рано сутринта в събота до следобед на същия ден в Източно Егейско море, Додеканезите и Тракия.

Метеоролозите прогнозират, че влошаващото се време ще бъде краткотрайно и температурите ще се покачат отново следващата седмица.

Бурните ветрове може да повлияят на морския трафик, затова пътуващите е препоръчително да се консултирайте с местните пристанищни власти и туристически агенции за повече информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари