Затвор за русенец, счупил ръката на свой съгражданин

0
Побойникът ще лежи една година и три месеца зад решетките
Побойникът ще лежи една година и три месеца зад решетките

Една година и три месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим ще изтърпи М.Й.Б.

На 19.07.2015г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив той причинил на Г.И.С. средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване движенията на десен горен крайник, за срок повече от 30 дни- поради счупване на дясна раменна кост- престъпление по чл.131а пр. 2 вр. чл. 129 ал.2 вр. ал.1 от НК.

След изтърпяване на последното наказание Б. водил скитнически начин на живот. Такъв бил и начина на живот и на Г.С. и Х.П.. Тримата често вечерно време се събирали и употребявали значително количество алкохол.

В началото на юли 2015 г. Г.С. живеел сам/ самонастанил се/ в имот, на ул.“Чавдар войвода“ № 6, който имот представлявал къща с двор. Често в дома му отсядали различни лица, които също нямали дом и подслон. С. отдавна се познавал с Б., който след като бил освободен от затвора в края на март 2015г., също се оказал без подслон.

Скоро след това той бил приютен от С. и започнал да обитава една от стаите в имота. По същото време в имота се настанил и Х. П.

На 18.07.2015г. вечерта, след като С., П. и Б. употребявали алкохол почти през целия ден, те отново си закупили бира и се настанили в двора на имота. До късно през нощта, тримата разговаряли и продължили да употребяват алкохол- ракия и бира, след което се настанили в една от стаите в къщата.

Около полунощ, П. отишъл да си легне, а С. и Б. продължили да пият алкохол. В един момент, вече след полунощ – около 0,30 часа на 19.07.2015г., както седели около масата, между двамата възникнал словесен конфликт, при който С. обидил и напсувал подсъдимия и счупил порцеланова чиния в краката му. Той от своя страна установил, че С. му взел телефона, който умишлено скрил.

Това силно ядосало Б. и той започнал яростно да нанася юмручни удари по лицето, главата и тялото на С., който седял на стол. От силните удари, С. паднал от стола на циметовия под на дясно, като инстинктивно се подпрял на дясната си ръка. Тогава изпитал силна болка в дясната ръка и изкрещял, но Б. продължил да му нанася удари по тялото.

Още в началото на конфликта между двамата, П. се събудил, но тъй като изпитвал страх от подсъдимия, поради високия му ръст, телоснолежние и младостта му, то той не посмял да се намеси, а само им отправил забележка да не се карат.

Видял как С. паднал на ръката си и изохкал, направил опит да го вдигне от земята, но поради злоупотребата с алкохол и пияното си състояние не успял и го оставил да лежи на земята и отново си легнал. Без да прояви интерес към състоянието на С., Б. също легнал в своята стая.

Около 01.30 часа С. се свестил и разбудил, станал и хукнал да бяга навън, като прескочил оградата, отново паднал и се запътил към денонощния магазин в близост. На смяна в магазинчето работел В. Н.. Последният видял С. облян в кръв, видимо изпитващ болка, поради което и по искане на пострадалия, веднага сигнализирал на тел. 112 за състоянието му. Пристигналите на мястото екип на МБАЛ- Русе и полицейските служители – М.А. и Б.И. откарали С. за преглед и лечение, а полицейският екип започнал работа по изясняване на казуса и издирване на подсъдимия. 

Х., за да снеме обяснения от пострадалия ,тъй като от болничното заведение му съобщили ,че С. има фрактура на дясната ръка, а същият заявил /макар и трудно разбираемо и много схематично ,поради употребения алкохол, че Б. му нанесъл побой с ръце, при който паднал.

Провел и разговор със П. ,който потвърдил и заявил ,че Б. нанасял удари и с дърво, което по-късно предал. В хода на проверката не бил установен с категоричност механизма на увреждането. Още в първите си показания пред разследващия полицай С. заявил,че от нанесените удари по лицето и главата му, паднал, подпирайки се на дясната си ръка и изпитал силна болка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари