Затвор и глоба за шофьор без книжка, спипан в село Писанец

0
Това не е първото му провинение, вече е осъждан два пъти
Това не е първото му провинение, вече е осъждан два пъти Снимка: Dunavmost

Това не е първото му провинение, вече е осъждан два пъти

Състав на Районен съд – Русе одобри споразумение, по силата на което П. М. се признава за виновен, че в едногодишния срок от наказването му за управление на МПС без шофьорска книжка, извършил такова деяние. За това престъпление подсъдимият прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при общ режим и глоба в размер на 500 лв.

П. М. не е правоспособен водач. Бил е осъждан два пъти и наказван по административен ред за множество извършени нарушения на Закона за движение по пътищата, включително и за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 14.04.2020 г. Въпреки това в ранните часове на 19.02.2021 г. привел в движение лек автомобил „Рено" и около 02:50 ч. в с. Писанец бил спрян за проверка от полицейски служители. Установило се, че е неправоспособен водач на МПС, бил му съставен акт и започнало наказателно производство срещу него.

Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. Същото има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари