Затварят възлови улици в Русе

1
Затварят кръстовища, пренасочват линии на градския транспорт
Затварят кръстовища, пренасочват линии на градския транспорт Видео: БНТ

От понеделник в Русе започват да се изпълняват два големи проекта, свързани с реконструкции на улици и облагородяване на градската среда.

Движението по възлови кръстовища в района на бул. „Придунавски” и улиците „Шипка”, „Петрохан” и „Чипровци” ще бъде затруднено или изобщо спряно. Ще бъдат пренасочени и линии на градския транспорт, информира БНТ.

По европроекта „Интегрирана система за градски транспорт на Русе”, чиято стойност е 2 340 000 лева, ще се работи по 6 компонента. Ще се изгради покрит пешеходен надлез между кварталите „Родина 3” и „Чародейка”. Бул. „Придунавски” ще бъде разширен и движението по него вече ще е двупосочно. Още в понеделник той ще бъде затворен за движение в участъка между улиците „Райко Даскалов” и „Църковна независимост”.

Димитър Наков – зам.-кмет на община Русе
„Ще се остави възможност за обратно движение за тези, които идват от Халите в посока Рига, да могат да правят обратен завой.”

Ще бъде изградена още пешеходна зона по ул. „Чипровци”, като междувременно ще се поднови и канализацията, за да не се налага разкопаване след това. Поетапно ще се реконструира и ул. „Шипка“ в участъка от ул.„Чипровци“ до бул.„България“ и там ще се изгради ново кръгово, като засега няма да се затваря улица „Згориград”.

Димитър Наков – зам.-кмет на община Русе
„Ще се стартира с премахване на съществуващи сгради, ще се изгради нов трафопост.”

Проектът включва още реконструкция на подлеза при Математическата гимназия и подобряване на видеонаблюдението, като се купят още 15 камери и така те ще станат общо 30.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари