Русенци искат легнал полицай на улица "Чипровци"

2
Пуснах две жалби до Общината и нищо, обясни Васил Балкански
Пуснах две жалби до Общината и нищо, обясни Васил Балкански Видео: Кис 13

Пуснах две жалби до Общината и нищо, обясни Васил Балкански

Пешеходна пътека и "легнал полицай" по натоварен участък от улица "Чипровци" искат жители в квартал "Здравец" в Русе.

Става дума за района на кръстовището с улица "Сребърна", откъдето пресичат голяма част от живущите в съседните блокове.

Русенци се оплакват, че места за пресичане има само в двата края на дългия участък между "Олимп"-а и стадион "Дунав", а там, откъдето минават повечето хора, е почти невъзможно да пресечеш, заради високата скорост и натоварения трафик.

Васил Балкански разказа за проблема пред камерата на телевизия КИС 13. Той предлага поставянето на пешеходна пътека и "легнал полицай" в района на кръстовището с улица "Сребърна".

Васил Балкански обясни, че хората са готови дори на крайни мерки, за да им обърнат внимание и да се намери решение на проблема.

Към поставянето на изкуствени неравности или маркирането на пешеходни пътеки на места, на които до момента липсват, се преминава след решение на Комисията за организация и безопасност на движението, посочиха от Общината.

При определяне на мястото се взимат предвид Наредбата за изграждане на изкуствени неравности, а за маркирането на пътека се отчитат още пътникопотокът и отстоянието от друга пешеходна пътека.

От Общината съветват гражданите да внесат предложението си в Центъра за административно обслужване, за да може да се разгледа на следващото заседание на Комисията за организация и безопасност на движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Пффф
    А чичкото не иска ли легнали полицаи до входната си врата! Точно пък на мястото на репортажа няма никакви проблеми с пресичането. А гонките са друга бира. Ако ще ги предодвратяваме с легнали полицаи, то трябва по бул. България да ги наслагаме през 100 метра до дунав мост.
  • 2
    6
    Веси
    ХОРА, на кмета хрътките са тръгнали да глобяват колите, спрени на тревни площи!
  • 10
    5
    ВеиКато НиГоТури
    Че като как тъй не са я разкопали и тая улица - чудно!? Възможно и да са я забравили. Една все още не разкопана улица останала в Русе и нея да я съсипят с "полегнала Тодора". Г-н Балкански може да ги изчака малко, че след като разкопаят и "Чипровци", тогава ще може да си пресича спокойно и където си пожелае. Само да внимава после в разкопките да не падне в някой окоп, че пак ще му е виновна Общината.
  • -7
    4
    Отегчен
    Какво означава "русенци искат"?! То града ни е като Кандахар след бомбене, сал още легнали полицаи ни трябват. Кои са тия русенци, които го искат? Нещо улицата да не им е бащиния? На година давам по 600 лева за ремонт на предница, поради дупки и легнали полицаи! Аре стига! Ще си пресичаш на обособените места, а не да правим нови и нови бабуни! Еви му майката, селяндура искал спокойстие като на село. Е върни се там бе!
  • 10
    3
    Към Номер 1
    Това за човешкия материал не е оправдание да се оставят нещата на самотек. Сингапур е за пример. От клоака и кочина за няколко десетилетия със строги закони и изпълнението им , сега е за пример. Защо ? Ами там за плюнка на асфалта взимат 100 долара. Ефективно. И няма - не искам, няма - не мога. Който се дърви - пандиз. И с България може да стане така , но се искат управници с топки . Българите са разхайтени , но могат да влязат бързо в нормите ако им бръкнеш в джоба ефективно , а не на уж. И това ще стане - започнаха да затягат гайките .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари