Община Русе ще ремонтира изцяло 24 улици след разкопките на ВиК

2

Завършват дейностите по цялостния ремонт на първите две улици - ул. „Тича“ и ул. „Тича“

Завършват дейностите по цялостния ремонт, извършван на ул. „Тича“ - в участъка от ул. „Згориград” до ул. „Петрохан”, и на на ул. „Тича“ - в участъка от ул. „Алеи „Възраждане” до ул. „Доростол”. Те са първите от 24 улици в Русе, които ще бъдат ремонтирани с поетия дългосрочен инвестиционен кредит от Община Русе, като предложението е прието с решение на Общинския съвет в началото на годината.

На 20 октомври /петък/ започва основният ремонт на следните улици:

- ул. „Проф. Асен Златаров“ - в участъка от ул. „Александровска“ до пл. „Света Троица“;
- ул. „Хан Крум“ - в участъка от ул. „Проф. Асен Златаров“ до ул. „Борисова“;
- ул. „Бистрица“ - в участъка от ул. „Ниш“ до ул. „Щип“.

Временната организация на движението на горепосочените три улици вижте тук.

Започната е процедура по одобряване на инвестиционните проекти и издаване на разрешения за строеж за улиците „Згориград“, „Ангел Кънчев“, „Д-р Петър Берон“, „Мария Луиза“ и „Княжеска“.

Инвестиционният проект за ул. „Рига“ е предаден, получено е становище от РИОСВ – Русе и се очаква съгласуването му със сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе.

До края на седмицата инвестиционните проекти за улици „Никола Й. Вапцаров“ и „Тодор Икономов“ следва да бъдат предадени на Община Русе и да започне тяхното съгласуване с компетентните институции. До средата на м. ноември ще бъде предаден и проектът за ул. „Дондуков-Корсаков“. След съгласуването на проектите, ще бъде възложено изработване на оценка за съответствие на инвестиционния проект, съобразно сключен договор и задължителна част за одобряване на инвестиционните проекти от Главния архитект на Община Русе.

Възложено е проектиране на улиците „Ниш“, „Вардар“, „Алеи Възраждане“, „Княз Фердинанд“, „Муткурова“, „Мостова“ и „Войводова“, като след предаване на документацията предстои съгласуване с компетентните институции.

Улиците, които ще се ремонтират основно, са избрани въз основа на своята значимост и по-натоварения пътникопоток, и след направени съвместни огледи на уличната мрежа от Общината и ВиК. Въпреки частичното асфалтиране, извършено по проекта за реконструкция, подмяна и изграждане на ВиК инфраструктура, е установено, че улиците имат нужда от цялостен ремонт, за да се подобрят ескплоатационните характеристики на настилките. Подписани бяха и двустранни, четиристранни и петстранни споразумения между Общината, ВиК и строителите, за да се избегне двойно финансиране от обществените средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    27
    До Драганова и всички други...
    Изходът е само един, всички излизаме другата неделя и гласуваме, гласуваме за когото решим, но не и с номер 69. Ако не се спасим сами, няма кой да ни спаси. Трябва да отхвърлим това недоразумение, което ни го натриса Корнела Импексова, Мая Кюстендилската и павликенския тракторен академик
  • 4
    26
    Драганова
    Значи така- първо частично преасфалтиране и гълтане на прах и трошене на пари и техника, после пак отново изцяло същите улици. И това за сметка на нашите данъци и здраве и спокойствие. И защо всички машини за преасфалтиране издават един бибиткащ звук дори от 2 до 4 следобед? А журнслята от Дунав мост да върло некомпетентни- объркали са Тича с Тулча, но всъщност участъкът между Алеи Възраждане и Доростол не е Тулча, а Яребична и е 150 м уличка. А какво стана с тротоарите на Тулча под моста на жп линията, които стоят в окаяно насипно състояние от поне 20-30 години без никой да ги пипне. Пенчо не построи и един км велоалея или Ное парк в Здравец до Мола, от какъвто има спешна нужда, но в замяна на това разкопа и единствения голям парк край басейна и ни лиши и от басейн в жегите. А за тоновете прах, които изгълтахме ние и децата ни кой ще плаща? Здравето ни кой ще възстанови? А преливащите контейнери за смет в Русе? Пенчо се кани да превърне Русе в една огромна строителна площадка през следващите години и да унищожи белите ни дробове окончателно, докато той и новата му млада жена живеят във вилата си на село. Що за лицемерие и безочие?
  • 3
    25
    До 19 и 21
    Много грозни изказвания. Аз пък познавам доста с парички от селата или малките градове около Русе, които си купиха апартаменти точно в центъра. И ти изкара Русе Ню Йорк с 9 млн население, където наистина рядко ходят по другите квартали. За какво служи центъра- ами за административна работа и за туристите. То това да не е 19 век, когато е престижно да се пуснеш по гезмето да те видят. Много си купуват имот в центъра за бизнес и живеят на съвсем друго място. И друго ми прави впечатление, минавайки по малките улички в центъра - много, ама много занемарени апартаменти, чак човек се чуди дали някой живее там, оказва се че да.
  • 5
    24
    Възмутен
    Примерът със София е неудачен. В центъра е по-зле. Не че в другите райони е рай. Като чета коментарите, проблемите в цялата страна са едни и същи. А за някои от тях, решението дори не опира до финансиране. На второ място след корупцията е повсеместната некомпетентност и безхаберие.
  • 3
    23
    До 22
    Аз също живея и винаги съм живял в топ центъра на гарда. НО един добре организиран и устроен град си личи по отношението и състоянието на крайните му квартали. Например в София, ако отидете в Люлин не прилича на нашите Чародейки или Дружби. Освен това аз също не споделям мнението, че в крайните квартали живущите са по-млко русенци от нас на центъра. Делението на център срещу квартали е признак за провинциална комплексарщина, ако ще и в центъра на истинската Виена да живвеш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари