Защо морето е извор на здраве?

0
Защо морето е извор на здраве?

Морето може да бъде лек за много психически и физически болести. Чрез пясъка, въздуха, вълните и водата ние осигуряваме на тялото си огромен приток на положителна енергия. Вече ви споменахме за състава на морската вода. Обяснихме ви и защото тя влияе благоприятно на физическата ни красота. Но полезните свойства на морето не са се изчерпали дотук. Вижте още няколко много любопитни факта за положителното му влияние върху здравето и психиката ни.

Защо морето е извор на здраве?

  • Морската вода има способността да активира естествения процес на лечение в тялото, което стимулира и по-добрата работа на имунната система. Чрез плуване в морската водата, вие отваряте порите на кожата, което позволява на тялото да абсорбира морски минерали, като същевременно изхвърля вредните токсини.
  • Морската вода повишава нивото на кислород в кръвта ни. По този начин се увеличава количеството на полезните елементи, които са необходими на кръвта за преборването със свободните радикали.
  • Морският въздух и мъглите са наситени с отрицателно заредени водородни йони, които са мощни антиоксиданти. Вдишването им рано сутрин, между 5 и 6 часа, засилва имунната система и подобрява цялостното здраве на всяка клетка в тялото ни. Морските пари са особено полезни за хората, които имат проблеми с горните дихатени пътища.
  • Йодът, съдържащ се и в морската вода, подобрява функцията на имунната система и повишава активността на щитовидната жлеза. Той е мощен природен антисептик, защото увеличава способността на тялото да се бори с инфекциите. Йодът убива паразити, бактерии и гъбички.
  • Морската вода подобрява циркулацията на кръвта, заради високата концентрация на минерали.
  • Тя може да ни облекчи и при простуда или грипни симптоми. Много е благоприятна за лечение на бронхит и синузит.

Защо морето ни прави по-щастливи?

  • Морето има наистина огромни ползи за физическото ни здраве. Но ползите му за психическото ни състояние са може би най-впечатляващата му способност. И въпреки, че знаем, какви са научните обяснения за положително влияние на морето върху човешката психика, все още не можем да повярваме, как е възможно морската терапия да е толкова ефективна. Дами, 10 дни почивка на морето, се равнява на цяла година терапия. Вижте защо.
  • Морската вода и слънцето работят в синергия за лечението на много емоционални разстройства като депресия, нервност, тревожност, апатия и много други.
  • Морската вода съдържа магнезий, литий и бром, които са изключително успокояващи елементи, заради способността им да стабилизират и поддържат нормалните нивата на серотонин, мелатонин и триптамин в мозъка. Литият например често е основена съставка на лекарства за лечение на биполярно разстройство.
  • Високото съдържание на магнезий в морска вода може ефективно да помогне за намаляване на стреса, за отпускането на мускулите и нервите и за цялостното спокойствие в организма.
  • Минералите, съдържащи се в морската вода, са един вид природни сънотворни, които подобряват значително качество на съня. Те пък съставят много лекарства за лечение на безсъние.
  • Морската вода е отличен метод за лечение на много нервни проблеми, защото повишава чувството за благополучие и релаксация.
Източник: Beu.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари