Защо десетки семейства в Бургас получиха сметки за ток за над 500 лева

0
Още в началото на ноември жителите алармираха, че ще се стигне до такава ситуация
Още в началото на ноември жителите алармираха, че ще се стигне до такава ситуация Видео: NOVA

Причината е липсата на Акт 16 на сградата, в която живеят

Десетки семейства, живеещи в недовършения небостъргач в бургаския квартал „Меден рудник”, получиха сметки за ток за над 500 лeва за декември. Причината е липсата на Акт 16, разкрива NOVA.

Още в началото на ноември жителите алармираха, че ще се стигне до такава ситуация.

„Най-ниската сметка е 100 лв., а най-високата е 640 лв. Повечето от нас имат фактури за между 300 и 500 лв. Това се случва, най-вече поради факта, че сме на промишлен ток, а цените му са много високи”, разказа една от живеещите в блока.

„Синдикът не може да сключи договор с EVN, защото има стари задължения. Самата строителна фирма също има задължения към EVN. Дори и да сключат договор вероятно цената на тока пак ще е висока, но не чак толкова.”, добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари