Защо семейства в София останаха три месеца без парно, въпреки изрядните си сметки

0
Казусът претърпя обрат за часове
Казусът претърпя обрат за часове Видео: NOVA

Казусът претърпя обрат за часове

Клиенти на „Топлофикация” стояха около три месеца на студено, заради свален електромер, захранващ абонатната станция на сградата им. При рутинна проверка от енергото установили, че липсва партида, по която да се плаща токът, необходим за инсталацията на парното. Техниците свалили електромера, а абонатите на „Топлофикация” - останали на студено.

Останахме без отопление в кооперацията малко преди Коледа”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” по NOVA г-н Кашаров, който е един от потърпевшите.

По думите му сваленият електромер бил монтиран от „Топлофикация” през 2006 година, когато била сменена и абонатната станция. „Той обаче се оказа незаконен, защото бил без партида. На 18 ноември от енергото дойдоха за подмяна на електромери и метеорологична проверка. Забелязаха този електромер и при проверка се оказа, че уредът няма партида. Свалиха го и ние останахме без отопление. И така вече почти три месеца”, посочва мъжът.

Живущите започнали комуникация с „Топлофикация”. „От дружеството получихме писмен отговор, в което се посочва, че сградата има соларна система на покрива, каквато никога не сме имали и реално нямаме нужда от техните услуги, за да се отопляваме”, обясни той. И допълни: „Абонат съм на „Топлофикация” повече от 50 години и никога не сме имали неплатени сметки. Дори, когато стояхме на студено – пак получавахме сметки за сградна инсталация”, подчерта той.

В писмото се твърди още, че сградата имало електромер за общите нужди. „Такова нещо никога не сме имали, но ни предложиха да прикачат абонатната станция към него и да заплащат разходите по консумацията на тока”, заяви мъжът.

Той посочи, че след като се живущите се свързали с телевизията, а от „Топлофикация” разбрали за репортажа, дошли техници и „за 15 минути монтираха нов електромер”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари