Заради Борисов новините трябва да са забранени за лица под 18 години

8
Жаргонната реч на премиера е лош пример за подрастващите
Жаргонната реч на премиера е лош пример за подрастващите

Коментар на Е-vestnik: Новините у нас трябва да започват със съобщение: „Предаването не се препоръчва за лица под 12 години?“ Не, не, по-добре под 18 години

Всички новини показват премиера Борисов надълго и нашироко, а той току изтърси „тулупи“, „негодници“, „мисирки“, „нахалници“, „вие сте прости и аз съм прост“, или току хване за гушата американската посланичка, или си закопчава панталона.

Не е никак възпитателно за тинейджъри. Възприемат този тон и поведение. И това е сериозно, наистина. Той дава тон на цялото общество. Модел на поведение. Неговият начин на говорене се възприема и възпроизвежда. И не само от тинейджъри.

Ще си носим последствията. И от Борисов, и от калинките му, като Караянчева, която обяснява как се прави закон с „отпреде и отзаде“, от гьонсуратлъка на Горанов, файловете наобратно на Даниел Кирилов. Вече е наложена норма, че такива хора могат да бъдат министри и управляващи.

Простотията стана норма, възприема се като нещо нормално – може в политиката, може в публичния живот, какво остава във всекидневното общуване.

Всъщност това ще бъде най-тежкото наследство от Борисов. Икономика, образование и др. области могат да се подобрят за сравнително кратко време, но обществото ще се отърсва дълго и мъчително от простащината, посадена от неговото управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари