Започва ремонт на фаталната отсечка на АМ "Струма"

0
Очаква се движението да бъде възстановено напълно най-рано в петък
Очаква се движението да бъде възстановено напълно най-рано в петък Видео: NOVA

Напълно повредена е т.нар. островна мантинела, в която се удари северномакедонският автобус

Започва ремонт на отсечката на магистрала „Струма”, където са случи трагедията. Очаква се движението да бъде възстановено напълно най-рано в петък. Преди това трябва да бъдат сменени мантинелите и да бъде подменен увреденият асфалт. Експерти разказаха, че този участък не е бил ремонтиран, откакто е пуснат в движение през 2007 година.

Заедно с инженер Ясен Ишев екип на NOVA разгледа пораженията по пътя след тежката катастрофа на АМ „Струма”.„ Отсечката е открита 15 януари 2007 г. и вече 15 години оттогава мисля, че не е правен никакъв ремонт по подновяването на поне износващия пласт на настилката”, заяви Ясен Ишев, председател на УС на Научно-техническия съюз по транспорта.

Ремонтът сега е наложителен. Напълно повредена е т.нар. островна мантинела, в която автобусът се удря, както и средната, в която той спира.” Асфалтовата настилка – ако някъде има изгоряло, трябва да се фрезова и поднови. И добре би било да се поднови маркировката поне в този участък”, посочва Ишев.

Според инженера, в участъка трябва да се сложат и нови знаци. Но полагането на маркировката зависи от времето. Иначе няма да издържи.” Ако се спрат на вариант да се оправят само нарушените елементи на пътя. Не би струвало много. Не повече от 20-25 хиляди лева”.

Лошото време не позволи да започнат ремонтите на фаталната отсечка. Така трафикът се осъществя двупосочно в платното за София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата среща с ново гадже е като събеседване за работа. Всички крият предишният си опит, а някои дори, не са напуснали старата си работа.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари